Vind hier alles over gehoorbescherming

Als je tijdelijk of permanent minder hoort door fysieke schade aan je gehoor, noemen we dat gehoorschade. Je kunt gehoorschade oplopen als de trilharen in het binnenoor beschadigd of overbelast raken. Beschadigde trilharen geven niet meer op de juiste manier aan de hersenen door welke geluiden er binnenkomen. Dit zorgt ervoor dat je slechter gaat horen. Ook kan er een piep of ruis ontstaan in je oor. 

Kom je na een feestje thuis met een piep in je oren, hoeft dat nog niet meteen reden tot paniek te zijn. In veel gevallen gaat het gehoorverlies of de piep vanzelf weer over. In deze gevallen zijn de trilhaartjes nog niet definitief beschadigd. Ze kunnen zichzelf weer herstellen. Het probleem wordt een stuk groter als je vaker of voor langere tijd wordt blootgesteld aan hard geluid. Dan kan er ook blijvende gehoorschade ontstaan. 

Na een dagje heerlijk dansen op een festival kom je thuis en hoor je een irritante piep in je oren. Als je wel eens naar een feestje gaat, ken je het ongetwijfeld. Je hoort, leest en ziet er tegenwoordig steeds vaker iets over in het nieuws. Gehoorbeschadiging door harde muziek op festivals en feestjes is een probleem dat steeds vaker voorkomt. 

Elk jaar komen er alleen al door te harde muziek minimaal 22.000 jongeren bij met blijvende gehoorbeschadiging. Een cijfer dat we met de Festivaldop graag omlaag willen krijgen. Genieten van een festival is een van de mooiste dingen die er zijn. En met een Festivaldop kun je dat ook verantwoord doen. Door oordoppen te dragen bescherm je oren tegen de harde muziek en zorg je dat je nog lang van leuke feestjes kan blijven genieten. 

Vanaf 80 decibel kun je bij langdurige blootstelling gehoorbeschadiging oplopen. De muziek tijdens het uitgaan of op een festival staat vaak nog wat harder dan dat, rond de 100 decibel. Muziek op dit volume kan na een kwartier al tot gehoorschade leiden. 

Een veelvoorkomende soort gehoorbeschadiging door festivals is Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd. Als je last hebt van Tinnitus hoor je constant een piep of suis in je oor. Sommige mensen horen ook een fluit, zoemend geluid of brommen. Wat voor geluid je ook hoort, het is vooral erg vervelend. Tinnitus kan ontstaan door ziekte, maar ontstaat in veel gevallen door blootstelling aan te harde geluiden. 

Zo voorkom je gehoorschade

Oké je snapt het, gehoorschade door harde muziek op feestjes wil je voorkomen. En gelukkig is daar ook een hele simpele oplossing voor: door oordoppen te dragen. Met goede oordoppen kun je zo vaak en zo lang genieten van een feestje als je zelf wilt. Jouw oren zijn goed beschermd tegen harde muziek.

We begrijpen dat je geen zin hebt om op een festival met gigantische oordoppen in te lopen. Je wilt je natuurlijk wel comfortabel en sexy blijven voelen ;). Daarom hebben we ervoor gekozen om Earbeanz te gebruiken voor onze Festivaldop. Deze oordoppen zijn gemaakt van het zachtste en fijnste siliconen-materiaal dat er te vinden is. Je voelt ze niet zitten en ziet ze nauwelijks. De oordoppen dempen het geluid. Hierdoor lijkt het alsof het geluid zachter staat, maar je hoort alles nog wel goed. 

Per ongeluk je oordoppen vergeten is er dankzij Festivaldop niet meer bij. Je hangt de Festivaldop makkelijk aan je sleutelbos. Zo sta je altijd goed voorbereid op een feestje.

oordoppen in actie bij meisje