Duurzaamheid

Met de Festivaldop gaan genieten van een leuk feestje en ondertussen goed doen voor het milieu prima samen. Hoe dan?, horen we je vragen. Door je waterfles af te sluiten met de Festivaldop kun je de hele dag met één flesje doen. Onze duurzaamheid gaat nog een stapje verder. Zo gebruiken we duurzame materialen en doneren een deel van onze opbrengst aan een goed doel. Met een Festivaldop draag ook jij je steentje bij aan een beter milieu. Wedden dat je zo met een nog beter gevoel van je volgende festival geniet?

Bereken zelf hoeveel je bespaart

Materiaal

We horen je al denken: “Met de productie van Festivaldop maken jullie ook plastic!” Daar kwamen we zelf ook snel genoeg achter. Daarom zijn we meteen op zoek gegaan naar een goede producent van duurzaam plastic. En die hebben we gevonden in Oceanworks. In samenwerking met deze partner, maken we onze zilveren en gouden Festivaldop van gerecycled materiaal uit de oceaan. We blijven eraan werken om onze producten zo duurzaam mogelijk te maken. Zo zijn we onderweg naar een volledig duurzaam assortiment.

Ook niet onbelangrijk om te weten: het materiaal van Festivaldop is niet alleen duurzaam, maar ook foodsafe. De dop is veilig in gebruik en geeft geen rare smaak aan je water. Wel zo handig als je de dop gebruikt om je waterflesje af te sluiten.

Oké, je begrijpt het: de Festivaldop wordt gebruikt van duurzaam materiaal. Maar we gaan nog nét een stapje verder. Tijdens het productieproces wordt er geen materiaal verspild. Al het materiaal dat overblijft bij het maken van een Festivaldop smelten we om en gebruiken we opnieuw.

Besparing op plastic

Wist je dat festivalgangers gemiddeld 3 tot 5
flesjes water gebruiken en weggooien op een festival? Tel alle festivalgangers bij elkaar op en je het bergen aan plastic. Dankzij de Festivaldop is dat niet nodig. Je hoeft namelijk maar één waterflesje te kopen. Door de Festivaldop te gebruiken bespaar je zo per festival al snel 3 flesjes water. Dat is goed voor je portemonnee én voor het milieu. Bespaar je met ons mee?

Bouw van waterputten

Het idee van het bouwen van waterputten begon tijdens een reis die we maakten in Cambodja. We zagen daar met onze eigen ogen hoe het land uit een verschrikkelijke oorlog kwam en opnieuw aan het opbouwen was. Mensen hadden amper toegang tot schoon drinkwater. Dat maakte veel indruk. 

Bij ons is het niet meer dan normaal dat er gewoon water uit de kraan komt. We klagen er zelfs over als er op een festival geen gratis water is.

Daarom willen we met Festivaldop niet alleen de festivalgangers in Nederland, maar ook de mensen in Cambodja helpen aan schoon drinkwater. Hoe we dat doen? Door een deel van onze opbrengst te doneren aan ‘100%voorhetgoededoel’ voor de bouw van waterputten. We hebben onze eerste waterput al gedoneerd!