Last van een piep in mijn oren, daar begon het mee. Enkele maanden later bleek ook nog dat een vriend permanente gehoorschade had. Op zoek naar geschikte oordoppen voor op een festival dus. Er waren al oordoppen op de markt, maar wij vonden dat dit beter kon. Er viel ons namelijk nog iets anders op… 

Als je op een festival water bestelt, krijg je altijd een flesje zonder dop. Onzin, vonden wij. Op een zomerse festivaldag is het belangrijk om veel te drinken en dan wil je gewoon je flesje water kunnen bijvullen. Als je steeds weer een nieuw flesje water moet kopen, ben je al snel een vermogen kwijt. En al dat extra afval is ook nog eens slecht voor het milieu. Er bestonden al universele doppen, maar wij vonden wederom dat het beter kon. 

Het idee voor de Festivaldop kwam tijdens een middag op een festival. Met in de ene hand oordoppen en in de andere hand een dop van een waterflesje kwam het Eureka moment. Het viel op dat de oordoppen precies in de dop van het flesje pasten. En dat is hoe Festivaldop ontstond. 

Na die dag op een festival was het tijd voor actie. De hele ontwikkeling van de Festivaldop hebben we in eigen beheer gedaan. We hadden al een 3D-printer en daarmee maakten we de eerste prototypes. Na een hoop testen en bijschaven kwamen we tot een ontwerp waar we tevreden over waren. Hiervan lieten we een matrijs maken en vervolgens kon de productie van de Festivaldop beginnen.

Festivaldop_Yorick

Co-founder

Met een bedrijfskundige achtergrond, ervaring in sales en ondernemen, zorgt Yorick voor de dagelijkse gang van zaken.

Co-founder

Door meerdere jaren mee te draaien in het bedrijfsleven heeft Ivar de nodige ervaring opgedaan. Daarom geeft Ivar advies en zorgt voor en strakke logistiek.

Digitale Marketing

Met zijn brede achtergrond in de digitale marketing heeft Teun de competenties ontwikkelt voor het beheer van onze marketingactiviteiten. 

Wil jij ook verantwoordelijk genieten van jouw volgende festival? Goed je oren beschermen tegen harde muziek en gehydrateerd blijven door de hele dag door water te blijven drinken? Bestel dan jouw Festivaldop voor maar €14,95.