Wat is gehoorschade nu precies?

Wanneer je tijdelijk of permanent minder hoort door fysieke schade aan je gehoor, noemen we dat gehoorschade. Gehoorschade kan ontstaan doordat de trilharen in het binnenoor beschadigd of overbelast raken. Beschadigde trilharen kunnen niet langer op de juiste manier aan de hersenen doorgeven welke geluiden er binnenkomen. Hierdoor hoor je slechter of hoor je een piep of ruis. De gevolgen van gehoorschade? De meeste mensen ervaren in eerste instantie tijdelijk gehoorverlies. Dit kan al na één avondje stappen. De trilhaartjes in je oor zijn dan gelukkig niet definitief beschadigd en zullen zich uiteindelijk zelf weer herstellen. Pas bij vaker en langdurige blootstelling aan te hard geluid kan blijvende gehoorschade optreden.

Wanneer is muziek té luid?

Bij 100 dB kun je acute en/of blijvende gehoorschade oplopen. Bij live-muziek, in clubs en op festivals is het volume vaak hoger dan 100 dB. Dit kan vervelende gevolgen voor je gehoor hebben, zoals oorsuizen en doofheid. Jaarlijks komen er, alleen al door te harde muziek, minimaal 22.000 jongeren bij met blijvende gehoorschade.

Hoe voorkom je gehoorschade?

Met Bananaz kun je ervoor zorgen dat jouw gehoor op en top blijft. En we begrijpen heel goed dat je dat wil realiseren zonder van die gigantische doppen in je oren. Het moet wel comfortabel en sexy blijven natuurlijk. Onze oordoppen zijn daarom gemaakt van het zachtste en fijnste siliconen-materiaal dat er te vinden is. Je voelt ze dus niet zitten en ze zijn nauwelijks zichtbaar.

Bron: https://itsbananaz.com/nl/over-gehoorschade